Juiste boren

 

Voordat je naar de boor grijpt om te boren, moet je weten in welk materiaal je gaat boren en welke boor daarvoor het meest geschikt is. Het is ook heel belangrijk om bepaalde basisregels en veiligheidsmaatregelen te volgen. We helpen je hier graag in een paar stappen zodat je een goed boorresultaat krijgt.

 

Materiaal

Het eerste wat je moet weten is in welk materiaal je wilt boren. Ongeacht of je in een muur, plafond of vloer wilt boren. De vijf meest voorkomende materialen waar we gaten in boren zijn,

Er is een speciale boor die het best geschikt is voor elk materiaal.

 

werbung links1

De juiste boor

Voor elk materiaal is er de juiste boor. We laten je graag kennismaken met de drie meest gebruikte boren en leggen hun eigenschappen en kenmerken in meer detail uit.

 

De afbeelding toont alle drie de boortypes: Metselboor, betonboor, houtboor, metaalboor

 

 

De afbeelding links toont alle drie de boortypes:

 

Links:          Metselboor / betonboor

 

Midden:       Houtboor

 

Rechts:        Metaalboor

 

Volg de bovenstaande link voor meer gedetailleerde informatie over de afzonderlijke boren.

Basisregels en veiligheidsmaatregelen

Als je een gat in een muur wilt boren, moet je ervoor zorgen dat er geen elektriciteitsleidingen, waterleidingen of andere dingen in de muur zitten die je niet wilt beschadigen. Er zijn ook opsporingsapparaten die je hiervoor kunt gebruiken. Als je zeker weet dat je hier een gat kunt boren, moet je de plek duidelijk markeren.

 

Voordat je begint, moet je voor je eigen veiligheid een veiligheidsbril en gehoorbescherming dragen. Als je lang haar hebt, kun je het het beste vlechten of in je bovenkleding stoppen. Zorg ervoor dat je haar niet verstrikt raakt in de boorkop. De volgende stap is ervoor zorgen dat je stevig staat, op de vloer of op een ladder. Dit is de enige manier om de boor rustig en veilig te geleiden.

 

werbung links2
werbung rechts1
werbung rechts2