Beton boren / steen boren

 

Als je in beton of steen wilt boren, heb je een metselboor nodig. Dankzij hun speciale ontwerp en hardmetalen punt kunnen metselboren zelfs door harde materialen zoals beton, steen, metselwerk, tegels of graniet boren. Als je in een muur of steen wilt boren, heb je een klopboormachine of een klopboormachine nodig.

 

Boorsteen
Metselboor, wigvormige punt, twee stompe kanten

 

 

Kenmerken metselboor:

 

Tip:               wigvormig, gemaakt van hardmetaal

 

Snijkant:       twee stompe snijkanten

 

 

werbung links1

 

Als je een gat in een muur wilt boren, moet je niet beginnen met de slagfunctie. Pas als de boor de eerste paar millimeter in het materiaal is gedrongen en je zeker weet dat je niet meer kunt uitglijden met de boor, moet je de slagfunctie inschakelen. Als je begint te boren zonder de slagfunctie, is het gemakkelijker om het boorgat precies op de markering te plaatsen en zal de rand van het boorgat niet zo gemakkelijk afbrokkelen. Als je op deze manier te werk gaat, bereik je een goed boorresultaat.

 

Tip! Om niet te diep te boren, gebruik je een diepteaanslag op de boor of markeer je de diepte op de boor met wat plakband.

 

Als je klaar bent met boren, stofzuig je het boorgat in de muur of steen met een stofzuiger. Plaats vervolgens de plug en bevestig de gewenste schroef erin.

 

 

werbung links2
werbung rechts1
werbung rechts2