Tegels boren

 

Als je een gat in een tegel wilt boren, moet je heel voorzichtig boren. Het kan snel gebeuren dat de tegel een barst krijgt of dat er een stukje glazuur afbladdert. Maar maak je geen zorgen, als je met een paar dingen rekening houdt, kun je een gat boren in een tegel.

 

TIP! Voordat je gaat boren, moet je controleren of er een water- of elektriciteitsleiding achter het boorgat zit. De beste manier om dit snel te doen is met een opspoorapparaat.

 

 

werbung links1

Tegels boren zonder barsten - instructies

Stapsgewijze instructies voor het boren van tegels, Tegels boren zonder scheuren, Tip voor het boren van tegels, Instructies voor het boren van tegels
Tegels correct boren zonder barsten

Ten eerste moet je de plek markeren waar je het gat in de tegel wilt boren. Dit kun je doen met een stukje plakband of afplaktape. Het plakband voorkomt dat de boor wegglijdt en je kunt er de exacte positie van het boorgat op markeren.

 

Begin met boren op lage snelheid en zonder slagboren. Je moet ook weinig druk uitoefenen op de tegel. Zo voorkom je dat je per ongeluk uitglijdt met de boor en krassen maakt op de tegel. Als je eenmaal door de tegel heen hebt geboord, kun je het slagboren inschakelen en het gat tot de gewenste diepte boren.

 

Als je het jezelf iets makkelijker wilt maken, kun je hier een tegelboor kopen. Deze is iets puntiger en boort iets gemakkelijker door een tegel. Maar let op, zodra de tegel is doorboord, moet je een metselboor gebruiken om het gat af te boren. Een tegelboor zou heel snel bot worden.

 

werbung links2

Tegels op de juiste manier pluggen

 Zuig tot slot het boorgat leeg met een stofzuiger. Steek vervolgens de plug in het boorgat. Het boorgat moet ongeveer 10 mm langer zijn dan de plug. Je kunt de plug er ook voorzichtig in tikken met de achterkant van een schroevendraaier. En dan ben je klaar en kun je het gewenste voorwerp vastzetten met een geschikte schroef.

 

Alles wat je moet weten over welke schroef voor welke plug, vind je hier.

werbung rechts1