Boor een gat in de muur

Als je een schoon gat in een muur wilt boren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voor een snel en schoon resultaat. Hier laten we je zien hoe je dat in een paar stappen doet en geven we je een aantal tips.

 

Welke boor?

Metselboor, betonboor, metselboor, betonboor, muurboor, plafondboor
Metselboor, wigvormige punt, twee stompe kanten

 

Als je in een muur wilt boren, heb je een metselboor nodig. Dankzij hun speciale ontwerp en hardmetalen punt kunnen metselboren zelfs boren in harde materialen zoals beton, steen, metselwerk, tegels of graniet.

Controleer de boorlocatie!

Gebruik een opspoorapparaat om te controleren of er waterleidingen of elektriciteitsleidingen in de muur zitten. Kabelzoeker
Controleer de muur op kabels met een traceerapparaat

 

Let op! Voordat je begint met boren, moet je zeker weten dat er niets in de muur zit dat beschadigd kan worden door het boren. Er kunnen bijvoorbeeld water- of elektriciteitsleidingen in de muur zitten. Als je schade wilt vermijden, is het essentieel om de boorplek vooraf te controleren met een leidingzoeker. Zo'n opspoorapparaat laat snel en gemakkelijk zien of er iets in de muur zit waar niet in geboord mag worden.

 

Tip! Om te voorkomen dat er tijdens het boren veel stof en vuil op de vloer valt, kun je een envelop direct onder het boorpunt op de muur plakken. De envelop vangt het meeste stof en vuil op tijdens het boren.

 

werbung links1

Boor een gat in de muur

Gat of gat in de muur, Boor het gat in de muur op de juiste manier
Boor een gat in de muur

 

Als je een gat in een muur wilt boren, moet je niet beginnen met de slagfunctie. Pas als de boor de eerste paar millimeter in het materiaal is gedrongen en je zeker weet dat je niet meer kunt uitglijden met de boor, moet je de slagfunctie inschakelen. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat het boorgat precies op de markering zit en dat de rand van het boorgat niet afbrokkelt.

 

Tip! Om te voorkomen dat je te diep boort, gebruik je een diepteaanslag op de boor of markeer je de diepte op de boor met plakband.

 

Het boorgat leegzuigen

Zuiggat, deuvelgat, deuvelgat
Het boorgat leegzuigen

 

Zuig tot slot het boorgat in de muur leeg met een stofzuiger. Plaats vervolgens de plug in het boorgat. Het boorgat moet ongeveer 10 mm langer zijn dan de plug. Je kunt de plug er ook voorzichtig in tikken met de achterkant van een schroevendraaier. En dan ben je klaar en kun je het gewenste object vastzetten met een passende schroef.

 

 

 

Tip! Als je meerdere gaten op dezelfde hoogte op een muur wilt boren, bijvoorbeeld om foto's op te hangen, is dit niet eenvoudig. Een kruislijnlaser is hier een geweldig hulpmiddel. Het tekent een absoluut horizontale of verticale lijn op de muur en maakt het werk veel gemakkelijker. Elke doe-het-zelver zou een kruislijnlaser moeten hebben, maar als je er nog geen hebt, kun je er hier een kopen voor een voordelige prijs.

 

werbung links2
werbung rechts1