Pluggen met schroefdraad

 

Om een voorwerp aan een muur of in beton te verankeren, is vaak schroefdraad nodig. Om een verbinding met schroefdraad te realiseren, kun je het beste speciale ankers gebruiken die bekend staan als zware ankers, heavy-duty ankers, boutankers of messing expansieankers. Alle drie de termen beschrijven speciale ankers met schroefdraad.

 

werbung links1

Installatie van ankers voor zwaar gebruik, ankers voor zwaar gebruik, boutankers

Draadanker, anker voor zwaar gebruik, anker voor afschuifbelasting, boutanker
Draadanker, anker voor zwaar gebruik, anker voor afschuifbelasting, boutanker

 

Bij het installeren van ankers voor zwaar gebruik is het essentieel dat de ondergrond voldoet aan de specificaties van de ankerfabrikant. Dit is een van de basisvereisten voor een veilige verbinding. Gedetailleerde informatie is te vinden op de verpakking van de fabrikant of op de website van de fabrikant. Je vindt er ook nauwkeurige informatie over de installatie, die strikt moet worden opgevolgd.

 

Gat boren voor zwaar anker, zwaar anker, boutanker

 

Je moet ook netjes en precies te werk gaan bij het boren van het gat voor het zware anker. Het gat moet absoluut recht zijn en de diepte van het boorgat moet overeenkomen met de specificaties van de fabrikant. Een scherpe boor is essentieel voor een schoon gat. Na het boren moet het boorgat worden schoongemaakt met een stofzuiger. Houd er rekening mee dat het zwaar belastbare anker zijn volledige houdkracht alleen kan ontwikkelen als de installatie-instructies van de fabrikant worden opgevolgd!

 

 

werbung links2

Installatie van messing expansiepluggen

Draadanker, messing expansieanker, metalen expansieanker
Messing expansieplug met schroefdraad

 

De installatie van messing expansiepluggen is bijna identiek aan die van pluggen of ankers voor zwaar gebruik. Ook hier is het belangrijk dat de ondergrond overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Als de ondergrond afwijkt, kan het speciale anker zijn volledige houdkracht niet ontwikkelen.

 

Boorgat voor messing expansiepluggen

 

Het boorgat moet even zorgvuldig en precies worden geboord als voor een plug voor zwaar gebruik. Het gat moet absoluut recht zijn en de diepte van het boorgat moet overeenkomen met de specificaties van de fabrikant. Een scherpe boor is essentieel voor een schoon gat. Na het boren moet het boorgat worden schoongemaakt met een stofzuiger. Houd er rekening mee dat het verzwaarde anker zijn volledige houdkracht alleen kan ontwikkelen als de installatie-instructies van de fabrikant worden opgevolgd!

 

werbung links3
werbung rechts1